Mosolyra hangolunk! :)

 

 A mosolyra hangolás eszközei, műsoraink

„Farsangi Bulivonat”  (farsangi műsor)

"Tavasztündér" (tavaszváró móka)

„Mindenki volt gyerek!” (gyereknapi műsor)

"Vakációóóó" (nyári élmények műsor)

"Ha eljön szeptember" (tanévkezdő buli)

"Tökparádé" (őszi muri)

„Létezik a Mikulás?” (mikulás váró műsor)

„Karácsonyra hangolunk" (karácsonyi műsor)

„Ez a te napod!" (szülinapi műsor)

"A világ legszebb virága" (interaktív utazás)

„Mit tehetnék érte?”  (környezetvédelmi műsor)

"Hogy születnek a versek?" (saját, és feldolgozott gyerekdalok, gyerekversek)

„Együtt sikerülhet!”  (Európai Uniós műsor)

 

"Mindig is vágytam arra, hogy dalszövegek által közvetíthessem azt, amik megfogalmazódnak bennem.
Faragtam rímeket, komponáltam dallamokat, de ezek akkor értek össze igazán, amikor már a kislányommal együtt csináltuk.
Kiskorától kezdve részese volt a dalalkotási folyamatoknak, ami tetszett neki megmaradt, amire húzta a száját, azt hanyagoltuk. laughing

Ahogy nagyobb lett, már nem csak a dallamokba szólt bele, kész koreográfiákat alkotott rájuk. Itt jegyezném meg, bizony sokat a mai napig úgy táncolnak a velünk mókázó gyerekek, ahogy azt ő megalkotta. 
A mai napig elsők között hallgatja, olykor javítja az új dalokat, és lelkesen alkotja ritmusainkra az újabbnál újabb mozdulatsorokat. 
Látva azt, hogy milyen örömöt szereznek neki dalaim, folyamatosan érlelődött bennem a vágy, hogy más gyermekeknél is kipróbáljam milyen a hatás.
Körülbelül három évvel ezelőtt ezzel a céllal jött létre a MOSOLYRA HANGOLÓK laughing
Szeretném, hogy amíg a gyerekek velünk játszanak, a dalainkat hallgatják, meg tudjanak feledkezni az életüket érintő problémákról, és egyszerűen csak jól éreznék magukat a bőrükben."(István)

 

„2015 májusában volt szerencsém először Mosolyra Hangolók koncerten részt venni. Fergeteges élmény volt látni, azt, hogyan épül fel egy műsor: a háttérmunkától kezdve, a beálláson keresztül, a teljes produkcióig.                                    
Fantasztikus, ahogy a gyerekek a műsor ideje alatt felszabadulnak, mosolyognak és értékelik azt, hogy foglalkoznak velük, szórakoztatják őket.
Ami igazán motivált abban, hogy részese legyek ennek a körforgásnak, az a Mosolyra Hangolókat körülölelő jókedv és szeretet.
Az, ahogyan a Mosolyra Hangolók készülnek, időt és energiát fektetnek a fellépésekbe, és az, ahogyan a gyerekek önfeledten mókáznak, mindig mosolyt csal(t) az én arcomra is.
Nem titok, hogy a háttérben már egy jó ideje részét képezem a csapatnak, s bízom abban, hogy majd így, előtérbe kerülve is megállom a helyem.
Az a rengeteg szeretet, és gyermekölelés, amiket már az eddigi fellépések során kaptam, nagyon jó és pozitív megerősítés számomra.
Remélem, ez idővel csak gyarapodni fog, és sok-sok mosolyt csalok majd az arcokra.” (Elvira) 

 

 "Bő két évvel ezelőtt említette meg nekem István, hogy dobost keresnek a Mosolyra Hangolók, és ha van hozzá kedvem nézzem meg a soron következő koncertet.
Ha tetszik, akkor szívesen meghallgatná, milyen ritmusokat ütök a nótákra.
Bejött neki laughing
Jó érzés, amikor egy osztály- vagy tornatermet, ahol a gyerekeknek folyamatosan meg kell felelniük, a műsorunk alatt kötetlen, jó hangulatú mulatság színterévé tudunk változtatni."  (Norcsi)

 

 

 

  

Bármennyiszer is láttam Mosolyra Hangolók koncertet, mindig ugyanazt a csodás élményt nyújtotta a látvány, ahogy megtalálják a közös hangot a gyerekekkel és nem csupán nekik, hanem velük játszottak. Ezalatt az idő alatt mindenki felhőtlenül lehet gyerek, kortól függetlenül, egy nagy közös mesében mindenki főszereplő és együtt játszhatunk. Nagy öröm számomra, hogy most már zenészként is részese lehetek ezeknek az eseményeknek, ötvözve a világ két legjobb dolgát: a játékot és a zenét. Fontos, hogy mindeközben olyan értékeket is közvetíthetünk a gyerekek felé, amelyeket nem lehet elégszer és eléggé kihangsúlyozni: a zenélés örömét és az együtt töltött idő minőségének a fontosságát! (Helga)

 

 


mosolyrahangolok@gmail.com            30/402-5937