KIK IS VAGYUNK MI?

2014. május 30-án egy addig ismeretlen formáció szórakoztatta a gyerekeket Kecskemét város főterén.

Ez az esemény volt a MOSOLYRA HANGOLÓK együttes első nyilvános fellépése.

Kéttagú formációnk idővel, átalakulva négytagúra bővült, és közel 600 alkalommal léptünk már közönség elé. Az elmúlt nyolc esztendő alatt több mint negyven olyan dal született, melyekkel bejártuk az országot. 

Na de kik is vagyunk mi?

 

FAZEKAS ISTVÁN
énekes gitáros, a mesék mestere és a sok okosság tudója, dal- és szövegálmodó

(zenekaralapító)

"Akkor kezdtem el gondolkodni a zenélésen, amikor hetedik-nyolcadik osztályos lehettem, és láttam, hogy a lányoknak bejön a gitározás… laughing
Azonban a gyerekkori hóbortozó, tábortűz melletti gitározás időszakán túllépve egyre komolyabban érett bennem a zenélés iránti vágy. Ennek hatására szereztem diplomát ének-zenetanár szakon, s bár szakmámnak nem vagyok aktív művelője, a zenélés öröme a mai napig fontos részét képezi életemnek.
Szeretem megmutatni az általam írt dalokon keresztül ami megfogalmazódik bennem. Azzal pedig, ahogy a gyerekek mókáznak velünk, és együtt énekeljük a Mosolyra Hangolós dalokat újra és újra érzem, van értelme csinálni mindezt."

 

FAZEKAS-BERTA ELVIRA
selymes hangú énekes, a játékok művésze és a gyermeki gondolatok nagy ismerője

„A zene mindig is fontos részét képezte életemnek, ám jellemzően inkább a közönség soraiban „ülve” élveztem.
Persze gyerekkoromban nekem is megvolt az az álmom, hogy híres énekesnő leszek, és több száz ember énekli velem majd a dalaimat, amikor a színpadon állok. Később azonban előtérbe kerültek a tanulmányok, és az iskolai kóruson kívül nem foglalkoztam az énekléssel. Amikor a Mosolyra Hangolók énekesnőt kezdett keresni, többen kérdezték meg tőlem, hogy miért nem próbálom ki magam. Eleinte tiltakoztam ellene, mivel elképzelhetetlennek tartottam, hogy megfelelően be tudnám tölteni ezt a szerepet. (Azt a bizonyos bogarat azért beletették a fülembe.) :)
A pályázati kiírásnak megfelelően hangfelvételeket készítettem, és megmutattam Istvánnak, majd név nélkül – mások pályázati anyagaival együtt – megmutattuk a többieknek. Hatalmas megkönnyebbülés volt hallani, ahogy véleményezték a dalokat, és látni az arcukat, amikor kiderült, hogy én vagyok az „előadó”. Közös megegyezéssel, így lettem én is Mosolyra Hangoló.”

 

 

Akik gyakran zenélnek velünk:

 VINCZE NORBERT
a dobok ura, mókás cajon játékos, követhetetlen kezű ritmuspörgető

"Olyan két éves lehettem – hozzáteszem ez az első gyerekkori emlékem is – amikor volt egy Boney M szilveszteri koncert a tv-ben. Az, ahogy a közönség tombolt a nótáikra már akkor erős hatást váltott ki belőlem. Bár a családomban többen is foglalkoznak zenéléssel, a gyerekkoromat inkább a zene hallgatása, mintsem tanulása tette ki. Felnőttként kezdtem el igazán a zenéléssel foglalkozni… és rögtön ki is választottam a lusta zenészek hangszerét. laughingNagyon élvezem, hogy abból az egyszerű fa dobozból (cajon) zenét „csiholok”, ami nagy örömömre még a közönségnek is tetszik."

 

VINCZE-KISS HELGA 
furfangos furulyás, példamutatóan vidám dallamalkotó

"Nekem a zene szeretete családi örökség, sokáig az volt gyermekkoromban az esti program, hogy két testvéremmel együtt muzsikáltunk, vagy csak hallgattam őket. Pár évig klarinétozni is tanultam, de idővel más elfoglaltságok felé fordult a figyelmem, így hosszú ideig nem is gondoltam, hogy egyszer még hangszert fogok a kezembe. Bár mindig éreztem a hiányát, az elhatározás, hogy újra zenéljek, közel két évvel ezelőttig váratott magára, míg meg nem ismertem a Mosolyra Hangolókat. Akkor kezdett el motoszkálni a fejemben a gondolat, hogy milyen jó is lenne ennek részese lenni, hozzátenni valamit a legjobb tudásom szerint. Így alakult, hogy egyre több dalt színesíthetek „eszelős furulyaszólamommal”, vagy különleges hangszerem, a xafonom hangjával."

 

mosolyrahangolok@gmail.com    30/402-5937